Skip to content
Onze duurzame belofte

Onze duurzame belofte

Ons product, onze verantwoordelijkheid:

Bij Stera begrijpen we de verantwoordelijkheid die we hebben om bij te dragen aan het duurzamer maken van deze wereld. Daarom hebben wij een aantal duurzame beleidslijnen ingevoerd die een essentieel onderdeel vormen van onze bedrijfsactiviteiten.

Telkens wanneer u een artikel van Stera koopt, berekenen wij de C02-voetafdruk van het product + de verzending en werken wij aan de eliminatie ervan. Dit wordt gedaan door de gezamenlijke inspanningen van EcoCart en zorgt ervoor dat met elke aankoop een stap wordt gezet naar de verbetering van duurzaam werken. We compenseren de milieu-impact van elke bestelling om niet alleen tegemoet te komen aan milieubehoeften, maar ook om alle duurzaamheidsgedreven individuen te laten genieten van een schuld-vrije koopervaring.

We werken ook aan verschillende andere op duurzaamheid gerichte projecten, zoals inspanningen voor de bescherming van bossen, schoon water voorzieningen, en het creëren van windenergie.

 

Kwaliteit:

Naast de focus op duurzaamheid, leggen we hier ook sterk de nadruk op de kwaliteit van onze producten.

Alle planten die bij ons verkrijgbaar zijn, komen rechtstreeks van onze producenten. Dit betekent dat de planten altijd in een ideale gezonde staat verkeren. Dit is een ongelooflijk belangrijke factor om rekening mee te houden, want stervende en ondervoede planten worden over het algemeen zonder nadenken weggegooid. Er wordt zelfs gezegd dat ongeveer 15% van de planten in een tuindepot verloren gaan, gewoon omdat er niet voor ze werd gezorgd.

 

Het belang van het recyclen van potten en planten:

Een van de belangrijkste redenen waarom het zo belangrijk is om plantenpotten te recyclen, vooral als ze van plastic zijn gemaakt, is simpelweg omdat ons milieu niet meer plastic aankan. Plastic is ongelooflijk dodelijk voor het milieu en het duurt vele jaren om het af te breken, wat betekent dat de giftige effecten jarenlang aanhouden en zelfs dan houdt de schade die het aan onze planeet toebrengt nog niet op. Het is echter net zo belangrijk om ook niet-plastic potten te recyclen, omdat het besparen van grondstoffen altijd een goede manier is om de natuurlijke omgeving te beschermen.

 

Is het mogelijk om plantenpotten te recyclen in een gewone recyclebak?

In sommige delen van de wereld kunnen plantenpotten gemakkelijk worden gerecycled in normale recyclingbakken, terwijl dit in andere delen van de wereld niet mogelijk is. In Chicago bijvoorbeeld worden plantenpotten niet geaccepteerd, omdat ze normaal gesproken vervuild zijn met veel vuil. In andere gebieden zoals Seattle kunnen plantenpotten wel worden gerecycled, mits ze grondig zijn schoongemaakt.

Hoe kan ik planten en hun potten recyclen?

Als u van plan bent om planten en hun potten te recyclen, volg dan de volgende stappen:

 

Dit is de ideale manier om met potten om te gaan:

Verwijder voorzichtig alle aarde uit de pot. Dit is om de recycling machine te beschermen tegen beschadiging door het zand

Scheid ze op basis van vorm en stapel ze dienovereenkomstig

Overgebleven plantenbladeren en materialen kunnen gemakkelijk worden gecomposteerd. U kunt ze zelfs in uw achtertuin composteren, wat ook zeer nuttig zal blijken te zijn voor de gezonde groei van planten daar, aangezien compost de mogelijkheid heeft om te fungeren als een natuurlijke meststof en voedingsstof.