Skip to content

Plantenonderhoud

Hoe zorg je voor kantoorplanten?


De ene plant is de andere niet, de een houdt van schaduw, de ander van licht. In het algemeen is indirect zonlicht goed voor planten. Vooral kleurrijke planten houden van licht. Een gelijkmatige temperatuur van rond de 20 graden Celsius is het meest geschikt; geen enkele plant houdt van tocht. Sommige planten hebben in de winter rust nodig, dus geef ze minder water en houd ze koeler.

 

Heb ik groene vingers nodig?

Door het gemak van kantoorplanten op hydrocultuur zijn groene vingers niet meer nodig. Maandelijks water geven is voldoende, bijvullen met water tot de meter optimaal aangeeft.

 

Hoeveel water hebben kantoorplanten nodig?


Water geven is een kwestie van ervaring en gevoel, maar geef niet te veel water. Bij een hydrocultuurplant geeft de watermeter precies aan wanneer je water moet toevoegen. In een 'gemiddeld' kantoor betekent dit slechts één keer per maand water geven. Tenzij de lucht in het kantoor erg droog is, zal de plant vaker water moeten krijgen.

 

Hoeveel licht hebben kantoorplanten nodig?


Licht is goed voor planten, maar planten houden niet van volle zon. Groenbladige planten kunnen met minder licht toe. Planten met bonte bladeren hebben meer licht nodig.

 

Wel of geen onderhoudscontract?

Maandelijks onderhoud kantoorplanten

Tijdens het maandelijks onderhoud worden uw planten van water en voeding voorzien. Bovendien worden de planten waar nodig gedraaid, gesnoeid en stofvrij gehouden. Een vaste service medewerker verzorgt het onderhoud, dus altijd hetzelfde aanspreekpunt. 

 

Kwartaal onderhoud kantoorplanten

Bij een kwartaal onderhoud controleert Stera eenmaal per drie maanden de planten. U dient zelf de beplanting op correcte manier te bewateren en stofvrij te houden. Als nodig voorzien we de planten van voeding en worden de planten gesnoeid.

Oplossing op maat?
Contacteer ons!